Proiectul Matcha Greenglass a început cu scopul de a realiza o schimbare de paradigmă în ceea ce privește consumul de matcha pe plan local, având un singur obiectiv: să oferim matcha autentic japonez exact așa cum îl poți găsi în cele mai prestigioase ceainării din Uji, Kyoto.

Matcha și accesorii

Ceai Matcha No-Tsuki ceremonial 30g

Prețul inițial a fost: 119,00 lei.Prețul curent este: 109,00 lei.

Set cu 2 ceaiuri matcha ceremonial 30g

Prețul inițial a fost: 228,00 lei.Prețul curent este: 218,00 lei.

Ceai Matcha Culinary & Latte 100g

Prețul inițial a fost: 124,00 lei.Prețul curent este: 112,00 lei.
Alb (White)
Verde (Green)

Bol din ceramică (Chawan)

95,00 lei99,00 lei

Set cu 2 ceaiuri matcha ceremonial 100g

Prețul inițial a fost: 365,00 lei.Prețul curent este: 333,00 lei.

Matcha este un antioxidant puternic, depășind afinele, rodia și ciocolata neagră pe scala ORAC. Integrarea matcha în rutina zilnică poate fi un pas mic, dar important, pentru îmbunătățirea sănătății generale și a bunăstării.

L-Teanină

Aminoacidul L-teanină contribuie la producția de dopamină și serotonină, ceea ce îmbunătățește starea de spirit și memoria.

Catechina
Catechina este un grup de antioxidanți naturali care se găsesc în cantități semnificative în matcha.

  • oferă energie de lungă durată
  • relaxează creierul, mușchii și sistemul cardiovascular
  • scade tensiunea arterială
  • îmbunătățirea stării de spirit.
  • oferă o stare de clam prin relaxarea undelor alfa din creier
  • crește secreția de dopamină.
Clorofilă

Matcha este cultivat în condiții speciale care includ umbrirea plantelor înainte de recoltare. Acest proces crește conținutul de clorofilă din frunzele de ceai și le conferă proprietăți detoxifiante.

Frunzele de matcha conțin de cinci ori mai multă clorofilă decât ceaiul verde
obișnuit.

  • ajută la reducerea colesterolului;
  • elimină metalele grele și alte toxine din organism;
  • ajută la combaterea stresului oxidativ și la protejarea celulelor împotriva deteriorării provocate de radicalii liberi;
  • proprietăți anticancerigene;
  • îmbunătățirea sistemului imunitar;
  • contribuie la menținerea sănătății inimii și a sistemului circulator, reducând riscul de afecțiuni cardiovasculare.
EGCG
Matcha conține o cantitate de epigalocatechina galat (EGCG) de 150 de ori mai mare decât ceaiul verde simplu.
Clorofilă
 
  • contribuie la combaterea radicalilor liberi
  • protejează celulele împotriva deteriorării oxidative
Vitamina E,C

Matcha este un antioxidant puternic, depășind afinele, rodia și ciocolata neagră pe scala ORAC. Integrarea matcha în rutina zilnică poate fi un pas mic, dar important, pentru îmbunătățirea sănătății generale și a bunăstării.

L-Teanină

Aminoacidul L-teanină contribuie la producția de dopamină și serotonină, ceea ce îmbunătățește starea de spirit și memoria.

Catechina
Catechina este un grup de antioxidanți naturali care se găsesc în cantități semnificative în matcha.

  • oferă energie de lungă durată
  • relaxează creierul, mușchii și sistemul cardiovascular
  • scade tensiunea arterială
  • îmbunătățirea stării de spirit.
  • oferă o stare de clam prin relaxarea undelor alfa din creier
  • crește secreția de dopamină.
Clorofilă

Matcha este cultivat în condiții speciale care includ umbrirea plantelor înainte de recoltare. Acest proces crește conținutul de clorofilă din frunzele de ceai și le conferă proprietăți detoxifiante.

Frunzele de matcha conțin de cinci ori mai multă clorofilă decât ceaiul verde
obișnuit.

  • ajută la reducerea colesterolului;
  • elimină metalele grele și alte toxine din organism;
  • ajută la combaterea stresului oxidativ și la protejarea celulelor împotriva deteriorării provocate de radicalii liberi;
  • proprietăți anticancerigene;
  • îmbunătățirea sistemului imunitar;
  • contribuie la menținerea sănătății inimii și a sistemului circulator, reducând riscul de afecțiuni cardiovasculare.
EGCG
Matcha conține o cantitate de epigalocatechina galat (EGCG) de 150 de ori mai mare decât ceaiul verde simplu.
Clorofilă
 
  • contribuie la combaterea radicalilor liberi
  • protejează celulele împotriva deteriorării oxidative
Vitamina E,C

Matcha vs Cafea

IMG_8828_1_1 (1)

bogat în atioxidanți

sursă de clorofilă

îmbunătățește digestia

mediu alcalin

energie sustenabilă

11-ezgifcom-webp-to-

stimularea excesivă

dehidratare

tulburări digestive

mediu acid

insomnie

IMG_8828_1_1 (1)

bogat în atioxidanți

sursă de clorofilă

îmbunătățește digestia

mediu alcalin

energie sustenabilă

11-ezgifcom-webp-to-

stimularea excesivă

dehidratare

tulburări digestive

mediu acid

insomnie

Ești la un pas de a pregăti cel mai delicios matcha latte,
sustenabil, chiar la tine acasă.

Ești la un pas de a pregăti cel mai delicios matcha latte, sustenabil, chiar la tine acasă.

Rețetă matcha latte

Asset_2a

Adaugă 1,5-2 grame de ceai matcha într-o mică cantitate de apă (~75°C) , într-un bowl sau cană. Matcha poate fi cernuta prin sită pentru o textură mai fină și omogenă.

Asset_4a

Amestecă energic cu un whisk/pămătuf din bambus până când se contureaza un strat de spuma distinctiv la suprafata.

Asset_3a

Adaugă 180 - 250ml de lapte fierbinte. Se poate adăuga îndulcitor, sirop sau gheață pentru Iced Matcha Latte.

* Pentru a nu afecta gustul și proprietățile ceaiului,
nu se recomandă încălzirea apei la 100°C.

Nu tot matcha este la fel

Matcha Greenglass

  • culoare → verde vibrant
  • termen de valabilitate → 8-12 luni
  • ambalaj → opac, rezistent la lumină și umiditate
  • origine → Uji, perfectura Kyoto, Japonia

Altă matcha

  • culoare → galben sau brun
  • termen de valabilitate → 2-3 ani
  • ambalaj → transparent / semitransparent
  • origine → China, Europa

Întrebări frecvente

Ce este matcha?

Matcha este un tip de ceai verde japonez obținut prin măcinarea fină celor mai tinere frunze (Camellia Sinensis) la mori cu pietre, rezultând o pudră vibrantă în culoare, cu o atenție deosebită acordată păstrării aromei și valorii nutritive.

Principala zonă de cultivare matcha din Japonia este regiunea Uji, prefectura Kyoto.

Cum aleg?

Culoare și aspect:

Un matcha de calitate ar trebui să aibă o culoare vibrantă, verde intens, fără nuanțe de galben sau maro. Pulberea trebuie să fie fin măcinată și uniformă.

Origine și proveniență:

Caută matcha care provine din Japonia, în special din regiuni celebre pentru cultivarea ceaiului verde, cum ar fi regiunea Uji.

Grad de calitate:

Ceremonial grade este cel mai înalt grad și este ideal pentru prepararea ceaiului matcha.

Arome și gust:

Matcha de calitate ar trebui să aibă un miros proaspăt, bogat și vegetal. Gustul ar trebui să fie dulce, ușor amărui, cu nuanțe ierboase subtile.

Ambalaj și stocare:

Alege matcha care este ambalat în recipiente opace, ermetice, care protejează pulberea de lumină și umiditate. Acest lucru ajută la menținerea prospețimii și a gustului.

Prețul:

Deși prețul nu este întotdeauna un indicator perfect al calității, matcha de înaltă calitate este de obicei mai scump. Fii pregătit să investești un pic mai mult pentru a obține un produs de calitate.

Cum achit?

1. Ramburs

Comanda este plătită cu cash curierului SAMEDAY, atunci când acesta ajunge cu pachetul la adresa trecută în formularul de checkout.

2. Plata prin card (procesatorul de plati Stripe)

  • Online pe site-ul matcha-greenglass.ro cu cardul;
  • Cardurile acceptate sunt cele emise sub siglele VISA, MASTERCARD, Google Pay și Apple Pay;
  • Nu se percepe niciun comision suplimentar pentru tranzactii;
Conține zahăr/aditivi/gluten?

Matcha Greenglass nu conține zahăr. aditivi, gluten.

Cum prepar?

Rețetă matcha latte

  1. Adaugă 1,5-2 grame de ceai matcha într-o mică cantitate de apă (75°C) , într-un bowl sau cană. Matcha poate fi cernuta prin sită pentru o textură mai fină și omogenă.
  2. Amestecă energic cu un whisk/pămătuf din bambus până când matcha se dizolvă complet și se contureaza un strat de spuma distinctiv la suprafata.
  3. Adaugă 180-250ml de lapte fierbinte. Se poate adăuga îndulcitor, sirop sau gheață pentru Iced Matcha Latte.

* Pentru a nu afecta gustul și proprietățile ceaiului, nu se recomandă încălzirea apei la 100°C.

Rețetă matcha shot (matcha pe apă)

  1. Adaugă 1,5-2 grame de ceai matcha într-o mică cantitate de apă (75°C) , într-un bowl sau cană. Matcha poate fi cernuta prin sită pentru o textură mai fină și omogenă.
  2. Amestecă energic cu un whisk/pămătuf din bambus până când matcha se dizolvă complet și se contureaza un strat de spuma distinctiv la suprafata.
  3. Adaugă 80ml de apă fierbinte. Se poate adăuga îndulcitor.
Care e diferenta dintre sortimente?

Diferența dintre cele două sortimente, Matcha Keiko Ceremonial și Matcha No-Tsuki Ceremonial nu este una foarte mare, ambele sunt high quality din regiunea Uji, Japonia, au grad ceremonial și provin din prima recolta a sezonului, diferența este doar în note gustative și arome:

  • No-Tsuki - aromă proaspătă, vegetală, cu note de mere verzi și nuanțe fructate.
  • Keiko - nuanțele florale combinate cu note ierboase, vegetale.
Ce termen de valabilitate are?

Un matcha de cea mai înaltă calitate nu poate avea un termen de valabilitate mai mare de 360 zile. Toate produsele Matcha Greenglass au un termen de valabilitate de 240 zile.

Matcha este sensibil la oxidare din cauza conținutului ridicat de clorofilă și substanțe nutritive. Oxidarea poate duce la deteriorarea aromei și a gustului matcha. Cu cât trece mai mult timp de la măcinare, cu atât există o probabilitate mai mare de oxidare.

Cum păstrez?

Păstrează într-un recipient etanș și opac într-un loc uscat și răcoros, sigilează bine ambalajul după fiecare utilizare pentru a evita expunerea la aer, și consumă-l înainte de data de expirare pentru a menține gustul și prospețimea. Evită depozitarea în locuri umede sau aproape de surse de umiditate.